Nyhedsbrev. Vi kan kun tale om det vi har ord for, så nye ord kan sætte os fri af de sædvanlige måder at tale om tingene på. Et nyt sprog gør det muligt for dig og dit team at se dynamikker i samarbejdet...

Nyhedsbrev, Juni 2016

Tro ikke på denne myte om kommunikation

Du kan skabe ny praksis med nye ord

Farlig myte om ordenes betydning

Fra gummi-ord til målrettet valg

Prøv 3. generations teambuilding

Læs: 'Pas på fortællingen om forandringen'


Du kan skabe ny praksis med nye ord

Vi kan kun tale om det vi har ord for, så nye ord kan sætte os fri af de sædvanlige måder at tale om tingene på. Et nyt sprog gør det muligt for dig og dit team at se dynamikker i samarbejdet, der før var skjulte.

Når dit team taler om for eksempel udglattende og opsøgende teamkultur – eller de andre kulturer fra Team Culture™ - så flytter I fokus fra jer som personer til jer som et samlet team. Det er enkelt og trygt at arbejde med jeres kultur, for den ikke er 'nogens skyld' men et fælles ansvar, som I alle kan bidrage til at udvikle.

Få inspiration og nye ord, så I kan udvikle jeres team. Skriv til ep@plum.co.dk og book mig til et foredrag

Farlig myte om ordenes betydning

Ordvalg er vigtigt, så du skal ikke tro på den udbredte skrøne om, at ordene kun betyder 7%, når man opfatter et budskab, mens kropssproget og stemmen leverer de resterende 93%. Tallene stammer fra forsøg i slutningen af 1960'erne (v. Albert Mehrabian), hvor der bevidst var modstrid mellem de sagte ord, og stemmeføringen og ansigtsudtrykket. Men tallene er desværre blevet flittigt misbrugt i de forløbne 50 år.

Lad os stoppe denne skrøne. Når du mener hvad du siger, og siger hvad du mener, så betyder dine ord super-meget.

Fra gummi-ord til målrettet valg

Jeg har skabt begreberne 1., 2. og 3. generations teambuilding for at skabe klarhed på et broget felt. Teams er jo forskellige og har forskellige behov alt efter deres erfaringer og aktuelle situation.

Men 'teambuilding' er blevet et gummiord, vi bruger om mange forskellige ting – overlevelsesture, fælles madlavning, persontype-tests og gokart-kørsel. Måske tænker du, at den ene slags teambuilding vel kan være lige så god som den anden? Nej! Der bliver spildt mange ressourcer på teambuilding, som i bedste fald giver en hyggelig oplevelse, men ikke giver teamet et effektivt løft.

Spild ikke jeres tid og penge men vælg den type teambuilding, der er målrettet netop jeres situation.

Prøv 3. generations teambuilding

Team Culture™ er en 3. generations teambuilding der stiller spørgsmålene: Hvordan spiller vi hinanden gode? Hvordan skaber vi en kultur, der fremmer den aktuelle opgaveløsning? Hvordan opbygger vi evnen til at teame?

Ring til mig på 4038 0605 så vi kan afklare, om Team Culture testen er noget for jer.

Læs på dansk om de 3 generationer af teambuilding ved at klikke HER

Og læs min artikel på engelsk om de 3 generationer ved at klikke HER

Læs: 'Pas på fortællingen om forandringen'

Denne artikel af Peter Hansen-Skovmoes og Geert Rosenkvist handler om at motivere – eller demotivere – via ord og fortællinger. Læs artiklen på lederweb HER

Mange sommerhilsner

Elisabeth

PS. Få 25% rabat på de foredrag og Team Culture testpakker, I skal bruge til efteråret. Ring til mig på 4038 0605 senest 8. juli 2016.