Arbejder I i teams i din virksomhed? Er I tit med i flere teams på en gang? Kan teamets opgaver og deltagerkreds skifte eller vokse undervejs? Er nogle teams faste og andre (...)

Nyhedsbrev, Marts 2016

3. generations teambuilding er nødvendig i kompleksitet

Hvordan kan jeres team tage det næste skridt?

Virksomhederne taber trivselsmålingerne på gulvet

Brug Team Culture® som dialogredskab i dit team

Kom og hør mig fortælle om 3. generations teambuilding

Anbefaling: Faciliter og styrk samarbejdet

Arbejder I i teams i din virksomhed? Er I tit med i flere teams på en gang? Kan teamets opgaver og deltagerkreds skifte eller vokse undervejs? Er nogle teams faste og andre midlertidige og andre igen blot en kort indsats? Sådan er virkeligheden nemlig i komplekse organisationer, hvor der kontinuerligt sker forandringer for at møde de aktuelle udfordringer, og dem vi endnu kun kan skimte.

Meningen med et team er, at det skal skabe resultater, der er bedre, end hvis medlemmerne arbejdede for sig selv, så 2+2 skal gerne give mindst 5. Men det kan kun ske, hvis samarbejdsrelationerne får alle kompetencer til at blomstre i teamet. Kompleksitet stiller nye krav til teamarbejdsformen, så det er ikke tilstrækkeligt at bruge de klassiske metoder til teambuilding.

Få mere viden om de tre generationer af teambuilding: den aktivitetsbaserede, den personlighedsbaserede og endelig den kulturbaserede, som er 3. generations teambuilding målrettet kompleksitet. Læs min artikel HER.

                                       

Hvordan kan jeres team tage det næste skridt?

Forskellig slags teambuilding har hver deres styrker og begrænsninger, så det er vigtigt at vælge den type, der passer til teamets aktuelle situation. Hvad har jeres team mest brug for, for at tage det næste skridt?

  • At I styrker fællesskabet og team-ånden og får nogle gode sociale oplevelser sammen?

  • At I får større forståelse for jeres forskellige personligheder og dermed forskellige måder at tænke og kommunikere på?

  • At I afklarer om jeres teamkultur passer til de aktuelle opgaver, og beslutter hvordan I udvikler et mere effektivt samarbejde og nytænkende resultater?
Virksomhederne taber trivselsmålingerne på gulvet

25.000 ansatte i forskellige virksomheder har evalueret udbyttet af trivselsmålinger, og tæt på halvdelen er kritiske, idet de ikke mener, at der bliver fulgt godt nok op på målingerne. Rambøll har foretaget undersøgelsen, og de mener, at det skyldes måden, man taler om trivselsmålingerne på, hvor selve målingen lyder som det vigtigste, mens opfølgningen lyder som noget sekundært. Men det er lige omvendt. Opfølgningen er vigtigere end målingen, som blot skal betragtes som oplæg til dialog.

Læs mere om undersøgelsen i DJØF-Bladet HER

Brug Team Culture® som dialogredskab i dit team
Udviklingsredskabet Team Culture® tilhører 3. generations teambuilding og starter med, at alle teamedlemmer udfylder en test, der vurderer teamets aktuelle kultur. Men testresultatet er blot en dåseåbner til et møde, hvor I får nye slags samtaler om, hvordan I kan udvikle samarbejdsrelationerne og skabe kulturtræk, så I kan skabe bedre resultater.

Brug Team Culture® i jeres team. Du har to muligheder:

  • Gør-det-selv-udgaven hvor du styrker dit team på '2 timer og 9 minutter' ved hjælp af et grundigt trin-for-trin materiale med ledermanual og slides til jeres møde.

  • Eller få en konsulent til at stå for det praktiske og facilitere mødet hvor I analyserer testresultater, drøfter mønstre i teamet og afklarer jeres vigtigste udviklingspunkter.

Ring eller skriv til mig, for at høre mere om udviklingsredskabet.

Tlf: 4038 0605
Email: ep@plum.co.uk

Du kan også læse om begge dine muligheder HER.

Kom og hør mig fortælle om 3. generations teambuilding

Leder du et projektteam eller et andet slags team i en kompleks virksomhed? Så har du mulighed for at få inspiration til jeres 3. generations teambuilding her:

  • 8. juni er der workshop på Symposiet i Dansk Projektledelse. Hør også en case fra B&W Vølund og hør om et tværnationalt og virtuelt team i CGI som har brugt udviklingsredskabet Team Culture®

  • 9. juni holder jeg oplæg på KL's Projektlederkonference i København og dette gentages 14. juni i Kolding.


 

Anbefaling: Faciliter og styrk samarbejdet

Nanna Munk har skrevet en lille artikel om, hvordan man styrker samarbejdet på arbejdspladsen. Den er skrevet til ledere, der bl.a. anbefales at være mere 'interesserede' end 'interessante', men medarbejdere kan også lære af den.

Læs artiklen på lederweb HER.

Jeg ønsker jer et godt teamsamarbejde.

Elisabeth