Nyhedsbrev. Årtiers hjerneforskning kan være lige til skraldespanden, for der er fundet alvorlige softwarefejl, så scanningsbilleder er blevet mistolket...

Nyhedsbrev, September 2016

Ups - Hjerneforskningen er fuld af fejl

Hold fokus på samarbejdet og kommunikationen

Tjekliste: Hjælp din leder til et mere brugbart selvbillede

Anbefaling: Ledelse i tæt tåge og ukendt terræn

Er du leder? - Så styrk dit team på 2 timer og 9 minutter

Er du selvstændig konsulent? - Så bliv certificeret i Team Culture

 

Årtiers hjerneforskning kan være lige til skraldespanden, for der er fundet alvorlige softwarefejl, så scanningsbilleder er blevet mistolket. Over 40.000 studier og en række opsigtsvækkende resultater kan være uden hold i virkeligheden. Tænk hvor ofte vi de senere år har hørt: "Hjerneforskningen viser ...". Læs om undersøgelsen der afslørede de fatale fejl i Videnskab . dk HER.

Hold fokus på samarbejdet og kommunikationen

Tænkning er en social aktivitet, siger Ralph Stacey (ekspert i kompleksitet) for uden samtaler med andre er vi fanget i at gentage, hvad vi plejer at gøre. Ustoppelige forandringer og voksende kompleksitet stiller nye krav til måden vi samarbejder på, og det er vigtigt at kunne 'teame op' med kolleger på kryds og tværs af virksomheden. Læs min nyeste artikel om 3. generation teambuilding. Hent PDF HER. 

Tjekliste: Hjælp din leder til et mere brugbart selvbillede

Ledere oplever sig sjældent misforstået, siger ny undersøgelse. Desværre dækker den positive konklusion over en del selvovervurdering og en mangel på feedback på lederens kommunikation. Det er svært at tage fat i egne vaneforestillinger - særligt hvis de er overpositive - så ledere har brug for en hjælpende hånd.
 
Her er en tjekliste til alle lederes omgivelser:

  • Har du talt med 'din' leder i dag? - Måske ikke hver dag - men ofte nok til at småting ikke hober sig op
  • Har du givet feedback til 'din' leder? - Positiv feedback men også forslag til, hvad lederen kan gøre anderledes, for at din indsats bliver endnu bedre
  • Er du ikke 100% sikker på, at I forstår hinanden? Så gentag med egne ord hvordan du har forstået 'din leders' budskab.

Læs om undersøgelsen fra Lederne HER

Anbefaling: Ledelse i tæt tåge og ukendt terræn

Thomas Johansen har samlet vigtige pointer om ledelse i kompleksitet og slutter sin artikel med en række konkrete råd til lederne. Mine favoritter hedder 'at skubbe og puffe på mikro-niveau' og 'at skifte mellem at lede og lede efter'.
Læs artiklen på LinkedIn HER

Er du leder? - Så styrk dit team på 2 timer og 9 minutter

Brug gør-det-selv udgaven af Team Culture™ så dit gode team skaber endnu bedre resultater. Tjek andre lederes erfaringer og se hvordan du får fat i dette enkle udviklingsredskab ved at besøge hjemmesiden. KLIK HER


Er du selvstændig konsulent? - Så bliv certificeret i Team CultureTorsdag d. 27. oktober bliver næste hold selvstændige konsulenter certificeret til Team Culture™ testpakken. Der er to ledige pladser på holdet - skal du sikre dig den ene? Skriv til mig på ep@team-culture.dk og få flere oplysninger.

Du er velkommen til at videresende dette nyhedsbrev til dine kolleger. Mange sensommerhilsner fra
Elisabeth