Nyhedsbrev. Her er nogle enkle principper, som hjælper jer til et godt holdspil i situationer, hvor I har forskellige perspektiver. Spillereglerne stammer fra ...

Nyhedsbrev, Februar 2017

Se nøje på dette billede

Er du på LinkedIn? Få adgang til tips og ny inspiration

Se nøje på dette billede

Lad jeres forskelle spille bold

Har I 2 timer og 9 min? – så kan I styrke jeres team

Anbefaling: Læs min nye artikel om udvikling af team

Find Team Culture™ på teambuilding.dk

 

Er du på LinkedIn? Få adgang til tips og ny inspirationTeam Culture™ har nu en virksomhedsside på LinkedIn, hvor du kan finde små cases, artikler og tips til hvordan I spiller hinanden gode i jeres organisation. Bliv 'follower/følger' så du kan holde dig opdateret. Følg dette link, klik på 'follow' - og se seneste tip: https://www.linkedin.com/company/10332723

Se nøje på dette billede 

Hvad ser du på billedet nedenfor? Illustrerer det noget i din virksomhed? Tror du, at dine kolleger får de samme tanker, når de ser billedet?

Jeg har for eksempel fået svar, der handler om, at vaneforestillinger kan hvile på et grundlag, der har flyttet sig. Nogle bliver mindet om, at det ikke nytter at tale om ENTEN kontinuitet ELLER forandringer – for det er et BÅDE-OG. ... Du får måske helt andre ideer og tanker?


(Udsnit fra Erik Johansson, erikjohansson.photo.com)
 

Lad jeres forskelle spille bold

I komplekse og foranderlige organisationer skal mange forskellige stemmer give deres besyv med – på tværs af fag, funktioner, nationaliteter, erfaringer og personligheder. I skal ikke finde et kompromis mellem de forskellige perspektiver, men forskellene skal aktivt bringes i spil, så I kan blive tilstrækkeligt nytænkende til at møde de udfordringer, der venter rundt om næste hjørne. 

Her er nogle enkle principper, som hjælper jer til et godt holdspil i situationer, hvor I har forskellige perspektiver. Spillereglerne stammer fra teaterverdenen og hedder 'se, sig ja og gør god', og går i kort form ud på: 

  • ’Se’ drejer sig om, at hvis kolleger med forskellige baggrunde og holdninger skal skabe fælles resultater, så skal de holde øjnene på den fælles opgave, som var det bolden i en håndboldkamp. 
  • ’Sig ja’ betyder, at reagere positivt på de indspil, man får fra andre. At afvise andres udspil svarer til at lade bolde falde på gulvet, mens et ja er at strække sig for at nå en bold.
  • ’Gør god’ betyder at kvalificere den andens udspil. Ikke være pedantisk og søge det perfekte set fra sin egen synsvinkel. 

Har I 2 timer og 9 min? – så kan I styrke jeres team

Vil I have et realitetstjek af jeres aktuelle teamkultur? Vil I opdage, hvordan I konkret kan styrke jeres samarbejdsformer? Væg gør-det-selv-redskabet eller brug en konsulent. Se hvor nemt det er at bruge udviklingsredskabet Team Culture™ her

Anbefaling: Læs min nye artikel om udvikling af team 

Det startede med, at jeg skulle anmelde Patrick Lencionis nye bog, og endte med at blive en artikel om forskellige 'skoler' indenfor team-udvikling – og hvorfor 'teaming' er nødvendig i komplekse organisationer. Læs 'Opgør med et forældet syn på teamledelse' på ledelseidag.dk.

Find Team Culture™ på teambuilding . dkUdviklingsredskabet Team Culture™ kan nu findes på markedspladsen teambuilding . dk. Her er utallige typer teambuilding – fra de mange tilbud der mest giver hygge og underholdning, og til de mere seriøse der lover mærkbar forbedring af teamets præstationer – Team Culture™ finder du selvfølgelig blandt de sidstnævnte. Følg dette link og se mere: http://teambuilding.dk/teambuilding/team-cultureTM/

Du er velkommen til at videresende dette nyhedsbrev til dine kolleger. 
Mange hilsner fra
- Elisabeth