1
Tracker
Google Analytics
Nyhedsbrev. Arbejder du i et team? Dit svar er nok ja, for teamarbejdsformen breder sig i virksomhederne i disse år, og mange bidrager endda i flere team...

Nyhedsbrev, Oktober 2017

Teamwaste eller teamwork? – Det er op til jer 


Jeres magiske teamfaktor – spørgsmål til refleksion

Lederne har valgt Team Culture™

Kom til gratis seminar om teamkultur i Århus

Ny artikel om teamledelse i kompleksitet

Arbejder du i et team? Dit svar er nok ja, for teamarbejdsformen breder sig i virksomhederne i disse år, og mange bidrager endda i flere team. Stadig flere opgaver kan kun løses, hvis personer med forskellige kompetencer og synsvinkler stikker hovederne sammen. Meningen med et team er jo, at 2+2 gerne skal give mindst 5 – men det kræver, at der opstå en magisk faktor, så opgaven løses bedre end, hvis deltagerne arbejdede hver for sig.

Den magiske teamfaktor opstår dog ikke automatisk, fordi nogen samles og kaldes et team. Nogle gange kommer medlemmerne til at hæmme hinanden eller skaber tidsrøvende konflikter, og så bliver resultatet til teamwaste. Teamet spilder sine ressourcer og 2+2 bliver kun til 3 eller i værste fald endnu mindre.

Den magiske teamfaktor opstår, når deltagerne får det bedste frem i hinanden på tværs af deres forskellige fagligheder, funktioner, synsvinkler og andre forskelle, der kan styrke resultatet. Det kræver god teamledelse og konstruktiv teamdeltagelse - og at teamkulturen tilpasses teamets aktuelle opgaver.

Jeres magiske teamfaktor – spørgsmål til refleksion

Vil I blive bedre til at bruge jeres magiske teamfaktor, kan I starte med at drøfte disse spørgsmål: 

  • Hvilke af vores teams opgaver kræver især, at vi aktiverer vores magiske teamfaktor?
  • I hvilke situationer er vi gode til at spille hinanden gode? – og hvad er det, vi helt konkret gør i de situationer?
  • Hvor - og hvornår - vil vi øge vores magisk teamfaktor i den kommende tid?

Lederne har valgt Team Culture™ 

Ledernes Kompetencecenter har valgt Team Culture™ testpakken som deres foretrukne redskab til udvikling af teams. Det enkle og handlingsanvisende redskab er velegnet til lederteams, medarbejderteams, projektgrupper og teams der samarbejde på tværs af professioner, sektorer og nationaliteter. Team Culture™ testpakken fås hos Ledernes Kompetencecenter i en gør-det-selv-version eller med en konsulent: Se nærmere HER.

Kom til gratis seminar om teamkultur i Århus

Alle er velkomne til IDA Proces-arrangementet 'Sådan kan teamkulturen styrke jeres resultater' 16. november kl. 14-17. Få introduktion til Team Culture™ Modellen og hør hvordan en virksomhed har brugt udviklingsredskabet til at styrke et team på 9 minutter og 2 timer. 
Deltagelse er gratis men kræver tilmelding. Læs mere og tilmeld dig HER.

Ny artikel om teamledelse i kompleksitet

Når kompleksiteten vokser kræver det nye måder at lede teams på. For hvad er 'high performance', når målet flytter sig? Hvordan skaber man motivation hos sig selv og andre, når rammer og krav løbende forandrer sig? 

Læs om lederens tre håndtag til at skabe teamwork og motivation i den komplekse organisation. Artiklens budskaber er relevante for ledere af alle slags teams, selv om den er rettet til projektledere. Hent artiklen 'Ledelsesopgaven i komplekse projekter' i PDF-format HER.

Send gerne dette nyhedsbrev videre til dine kolleger.
Efterårshilsner fra
- Elisabeth