|    |  CI – Cultural Intelligence

CI - Cultural Intelligence

I 2008 udgiver jeg bogen ‘Cultural Intelligence. The art of leading cultural complexity.’ i samarbejde med Bendikte Achen, Inger Dræby og Iben Jensen. Det er med få ændringer en oversættelse af den danske bog ‘Kulturel intelligens’ fra Børsens forlag 2007. Bogen udkommer på Middlesex University Press, og det markeres ved en reception på den danske ambassade i London.

Den engelske bog – CI – The art of leading cultural complexity

Middelsex University Business School (London) beder mig bidrage til udviklingen af et nyt globalt lederprogram, der skal udvikle deltagernes kulturelle intelligens, så de kan håndtere den stigende kompleksitet med relevante teorier og redskaber. Flere globale virksomheder er på udkig efter et nyt kulturparadigme og støtter op det nye lederprogram, men netop som første hold skal sammensættes i 2008, rammer den globale finansielle krise og virksomhedernes udviklingsaktiviteter stopper.

Den engelsksprogede bogs undertitel ‘The art of leading cultural complexity’ er et signal om, at her præsenteres en ny forståelse af begrebet kulturel intelligens. Jeg bliver inviteret til at præsentere den nye tilgang ved flere universiteter i USA, så i 2009 holder jeg oplæg for lærere og studerende i San Francisco, Seattle, New York City og Washington DC.

Det er inspirerende for mig, at komme i dialog med nordamerikanske kolleger på kulturfeltet. Jeg møder mange, der også søger efter måder at begribe den voksende kompleksitet og brugbare alternativer til de forældede kulturteorier, så man kan hjælpe virksomhederne med deres aktuelle udfordringer. Der er tøbrud på vej på kulturfeltet.

Hjemmeside for Elisabeth Plums arbejde med culturel intelligence

Klik dig videre til den engelsksprogede hjemmeside her.

Du kan også klikke her og købe bogen hos Libri Publishing (original udgave) – eller køb bogen på Amazon her (print on demand).

Elisabeth Plum, Ledelses- og proceskonsulent til teamledelse